+31 6 18 13 95 52 info@circuloco.nl

Het Circuloco Paviljoen als uitvalbasis tijdens jullie bezoek aan de Floriade Expo.

Zakelijke programma’s

Het Circuloco paviljoen op de Floriade; circulair bouwen en ondernemen

Duik met één van de tien partners van Circuloco in de wereld van circulair bouwen aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden van het bouwproces van Circuloco. Je wordt meegenomen in alle facetten die bij het circulair bouwen van het paviljoen komen kijken; het ontwerpproces, toepassing van circulaire principes, vergunningaanvraag, urban mining en hoe de materialen een nieuwe bestemming hebben gekregen.

Welke uitdagingen werden overwonnen, welke samenwerkingen zijn er ontstaan? Er wordt ook ingegaan op een andere manier van werken die onlosmakelijk verbonden is aan dit innovatieve project; van een circulaire businesscase tot circulaire bedrijfsvoering.

Uiteraard word je in een rondleiding meegenomen door het paviljoen, waardoor het afgelegde bouwproces écht tot leven komt. Je gaat naar huis met inspiratie en motivatie om ook zelf met circulair bouwen aan de slag te gaan.

 

Introductie op circulaire economie bij Circuloco

Wat is een circulaire economie en waarom is het zo belangrijk? Na een uitgebreide introductie op dit thema door Route Circulair kun jij in eigen woorden uitleggen waarom én hoe we ons ontwikkelen richting een circulaire economie. We geven je concrete en praktische voorbeelden van hoe ook jouw organisatie een steentje kan bijdragen. Dit doen we aan de hand van de geleerde lessen van ruim 30 circulaire pioniers die we hebben geïnterviewd zoals DSM, Auping en Interface. Hierna weet jij wat die eerste of logische vervolgstap naar circulariteit kan zijn voor jouw organisatie.

Beleef vervolgens de circulaire economie van dichtbij en ontdek het paviljoen waarin bouwers, makers en kunstenaars de grote uitdagingen van deze tijd op een creatieve manier tastbaar hebben gemaakt. Vol trots laten zij zien hoe we samen vooruit kunnen naar een duurzame toekomst.

 

Circulaire gebiedsontwikkeling

Hoe kan een circulaire aanpak bijdragen aan het duurzaam ontwikkelen van gebieden? Onze partner Diep biedt een programma aan tijdens de Floriade bij Circuloco met aandacht voor deze vraag. Zowel als opdrachtgever als uitvoerende partijen is het belangrijk om een ambitie te stellen en dat vraagt om goed na te denken over het inrichten van de samenwerking en opgave.

Circuloco biedt een prachtige locatie om dit thema uit te diepen! Met het thema Growing Green Cities op de Floriade Expo ontwikkelt het terrein zich door tot groene woonwijk ‘Hortus’ en zal Circuloco bijdragen aan duurzame gebiedsontwikkeling op haar nieuwe permanente standplaats.

 

Nederland mooier maken met circulaire superplinten

Tijdens deze sessie deelt Buildings that Matter zijn ervaringen met het exploiteren van circulaire hotspots zoals onder andere C-Bèta en de Social Impact Factory. Iedere vastgoedeigenaar, -ontwikkelaar en -exploitant wordt uitgenodigd mee te doen met deze beweging.

We maken Nederland mooier doordat we nog meer circulaire superplinten gaan creëren. We transformeren publieke functies van gebouwen tot een levendige, circulaire hotspots. Wil jij weten hoe je een circulaire superplint creëert? Hoe je een netwerk van partners en leveranciers betrekt? En hoe je zorgt voor lokale inbedding?

Ook Circuloco is van plan na de Floriade dé circulaire hotspot van Almere te worden op bedrijventerrein De Steiger. We gaan samen in gesprek over wat ervoor nodig is om daar te komen.

 

Positief contract voor een betere samenwerking

In het Circuloco project wordt gewerkt met een positief contract: een meer-partijen samenwerking tussen 9 partijen. Een positief contract bekrachtigt de samenwerking – een gezamenlijke reis – waarbij ieder met geheel verschillende soorten inbreng en expertise het Circuloco Paviljoen bouwen, onze kennis ten aanzien van circulair bouwen vergroten en ons netwerk verder uitbreiden en versterken. Hoe pak je een positief contract aan? En hoe kan jij dit als tool gebruiken om je eigen samenwerking te versterken? PRICE legt het uit!

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.

Kies uit (meerdere opties mogelijk):

Kennisniveau groep

Interesse